Besob Logo

Gizlilik Politikası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca, işbu Gizlilik ve Çerez Politikası (“Politika”) veri sorumlusu sıfatıyla Bursa Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği (“BESOB”) tarafından hazırlanmıştır. 

Birliğimiz resmi internet web sitesi olan www.besob.org.tr (“İnternet Sitesi”) adresi üzerinden erişilen ve kullanılan uygulamalar, platformlar ve içeriklerin; ziyaretçiler ve ilgili üçüncü kişiler (“Kullanıcı”) tarafından kullanımı esnasında işlenen veya kurumumuz ile paylaşılan kişisel verilerinizin Birliğimiz tarafından işlenmesine, kaydedilmesine ve aktarılmasına ilişkin usul ve esasları belirlemek, internet sitesinin ve kullanılan uygulamaların, platformların gizlilik şartlarının belirlenmesi amacıyla, sizleri bilgilendiriyoruz.  Kişisel verileriniz, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuat gereğince gizlilik esaslarına riayet edilerek, idari ve teknik tedbirler alınarak işlenmektedir. 

GİZLİLİK ESASLARI/ŞARTLARI:

1.Bursa Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği (“BESOB”) tarafından veri sorumlusu sıfatıyla işletilen www.besob.org.tr adresindeki web sayfasını (“İnternet Sitesi”) herhangi bir şekilde kullanan veya siteyi ziyaret eden kişilere (“Kullanıcı”) daha iyi hizmet sunmak, internet sayfası içeriklerini ve internet sayfası üzerinden sunulan uygulamalar ve platformları kullanmanızı sağlamak, ilgili kişiler ile iletişimin sağlanması, gerekli tanıtım ve bilgilendirmenin yapılmasını sağlamak amacıyla bazı kişisel bilgiler (Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Adres ve Konum Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgisi, Görüntü Kayıtları, Oda Üyeleri/Çalışan İşlem Bilgisi, Meslek, Talep ve Şikayet Bilgisi) işlenmektedir. İnternet Sitesi vasıtasıyla toplanan kişisel veriler,  özel hayatın gizliliği ilkesi doğrultusunda Birliğimiz tarafından işlenmekte, kullanılmakta ve saklanmaktadır. 

2.Birliğimiz internet sitesinde bulunan; iletişim formları ve diğer elektronik ortamdaki formlar ile bildirilen ve kullanılan platformlar vasıtasıyla işlenen kişisel veriler, oluşturulan politikalar, aydınlatma metinlerinde belirtilen haller dışında, kullanıcıların bilgisi veya rızası dışında üçüncü kişilerle paylaşılmamaktadır. İşlenen kişisel veriler, Birliğimizin faaliyetleri dışında başka bir amaçla kullanmamaktadır.

3.Birliğimiz internet sitesinde, zararlı yayınların, istenmeyen reklamların engellenmesine yönelik çerezleri üçüncü taraf sağlayıcılarca (internet arama motorları) birinci taraf çerezler ile üçüncü taraf çerezleri birlikte kullanılmaktadır. İnternet sayfasında yayımlanmış olan Çerez Politikasını inceleyebilirsiniz.

4.İşlenen ve depolanan kişisel veriler, kişinin açık rızasının arandığı hallerde kişinin rızası alınarak, ancak ilgili kamu kurum ve kuruluşlar ile resmi makamlarca talep edilmesi halinde ve yürürlükteki emredici mevzuat hükümlerine uygun olarak, yetkili resmi kurum ve kuruluşlara bildirilecektir. 

5.Kişisel veri sahibi olan kullanıcı, bu politika kapsamında ve internet sitemizde ilan edilen politikalar uyarınca, işbu gizlilik şartlarını/maddelerini onaylayarak, bildirmiş olduğu bilgilerin kendisine ait olduğunu, kendisi tarafından doldurulduğunu ve bu bilgilerin, başvuru süreçlerinin, iletişimin sağlanması amacıyla oluşturulan politikalarda belirtilen amaçla sınırlı olmak üzere ilgili kişilerle paylaşılabileceğine onay vermektedir.

6.İnternet sitesi kullanıcısı, Birliğimiz internet web sitesini kullanmayı kabul etmesi halinde, işbu “Politikada” yazılı tüm şartları okuduğunu, kişisel verilerinin işlenmesi hakkında bilgilendirildiğini, kişisel verilerinin belirlenen kapsam ve amaçlar çerçevesinde işlenmesini kabul etmiş sayılacaktır. 

7.Birliğimiz; mevzuatta yapılacak değişiklikler, Kişisel Verileri Koruma Kurulunun alacağı kararlar ve oluşacak yeni şartlara göre, “Gizlilik Politikası” hükümlerini önceden haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutmaktadır. Kişisel verileriniz ile ilgili olarak hazırlamış olduğumuz “Başvuru Formunu” doldurarak taleplerinizi iletebilirsiniz. 

8.İnternet sitesini kullanırken diğer sitelere ve sosyal medya sitelerine bağlantı linkleri ile bağlanmanız mümkündür. Birliğimiz internet sitesine ya da üçüncü taraf internet sitelerine gitmenizi sağlayan bağlantılara tıkladığınızda, söz konusu sitelerin kişisel veri gizlilik politikaları olduğunu unutmayınız. İlgili siteleri kullanırken söz konusu sitelerin gizlilik politikalarını lütfen inceleyiniz. Birliğimiz internet sitesinden yönlendirilen üçüncü taraf sitelerinin içeriklerinden ve politikalarından Birliğimiz sorumlu değildir. Birliğimizin bu internet siteleri üzerinde herhangi bir kontrolü veya bunlarla ilgili bir sorumluluğu yoktur. 

9.Kişisel verilerin internet üzerinden, “yüzde yüz güvenli bir şekilde korunmasının mümkün olmadığı” hususu bilişim uzmanları ve bu konudaki ulusal ve uluslararası otoriteler tarafından bilinen ve ilan edilen bir olgudur. Kişisel verilerinizi korumak için Birliğimiz gerekli idari ve teknik tüm tedbirleri almıştır. Ancak tüm önlemleri almış olsak dahi, internet sitemiz aracılığıyla gönderilen kişisel verilerinizin güvenliğinin tam olarak garanti edilmesi teknik olarak mümkün değildir.  

10.Birliğimiz, kişisel verilerinizin mevzuata uygun olarak, işlenmesi, korunması, saklama ve imha süreçlerini yürüteceği hususunda gerekli politikaları belirlemiştir. Birliğimiz, kişisel verilerin ifşa edilmeyeceği, gizlilik ilkesine riayet ederek, politikalarda belirtilen haller dışında kişisel verileri üçüncü kişilerle paylaşmayacağını ilan etmektedir. Kişisel verilere ilişkin gizlilik yükümlülüğünün Birliğimiz ile çalışanları arasındaki iş akdinin sona ermesinden sonra dahi devam edeceği kurum çalışanlarına bildirilmiştir. 

Gizlilik Politikası ile bağlantılı olarak belirlenen ve internet sayfasında yayımlanan KVKK Politikamızı inceleyerek, taleplerinizi veri sorumlusu olarak Birliğimize iletebilirsiniz. 

BURSA ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ

Adres : Anadolu Mh. 1. Kader Sk. No:13 K:7 Esnaf Hizmet Binası Yıldırım Bursa Türkiye
Telefon: +90 224 362 39 80 - +90 224 362 77 75
Kep Adresi: bursaesnafodalaribirligi@hs04.kep.tr
E-Posta: besob1952@ttmail.com
www.besob.org.tr